Taliban’a açık mektup (1)

Katillerin ve ajanlarının Afganistan’dan çıkışları ve Rus katillerinin Suriye’den çıkması ve zalim hurafe dolu İran’ın Lübnan, Suriye ve Yemen’den çıkması umudu için hepimiz Yüce Allah’a şükretmeliyiz.
Halkların zaferleri arasında gizli bir bağlantı ve işgalcilerin ve sömürgecilerin yenilgileri arasında açık bir bağlantı vardır.
Afganistan’da, küçük bir zafer çok yüksek bir maliyetle gerçekleşti ve en büyük zaferin elde edilmesi, dünyanın bazı bölgelerine mülteci göndermeyi bırakacak ve vatandaşlarına düzgün bir yaşam sağlayacak başarılı bir devlet kurmakla kaldı ve bunu gerçekleştirmek için hepimiz bu konuda yardımcı olmamız gerekmektedir.
Seçkinler arasındaki bölünme ve parçalanma ve bazı bileşenlerin adaletsizlik ve yok sayma hissi, devlet kuruluşunda ve her zaman herhangi bir devlet için en ciddi tehditlerdir.

Bugün Müslüman vatandaşın ihtiyacı:
1- Kendisini temsil ettiğini hisseden bir hükümet, eleştirebileceğini, hesap sorabileceğini, azl edebileceğini hissetmesi, yoksa tiranlık ve despotik bir hükümet olur.
2- Halkın çoğunluğunun inandığı yüksek değer ve ilkelere hükümetinin saygı duyduğunu ve dikkate aldığını ve bunları korumaya çalıştığı ve değerlerine sahip çıkmaya çalışan bir hükümetinin olduğu.
3- Genel ahlak çerçevesinde inanç, ifade, örgütlenme, yaratıcılık ve kişisel tercihlerde yeterli özgürlük sağlanması.
4- Azınlıkların haklarını korurken yargılamada, kalkınma, iş fırsatları ve servet dağılımı açısından iyi bir sosyal adalet ölçüsü sağlamak, yani insanları çoğunluğun zulmünden korumak.
5- İyi bir güvenlik ve istikrar ölçüsü sağlamak ve devletin her vatandaşın güvenliğinin garantörü olduğunu hissetmek.
6- Halkın devletin gücünü hissetmesi, kadro ve yeteneklerin yurtdışına göç etmemesi için ekonomik gelişme ve refahın iyi bir ölçüsünü sağlamak.
Bu talepler çok fazla değil.Bugün hükümetler eğitim müfredatını belirlemek, vergi koymak, ülkenin zenginliğini kullanmak, istihdam sağlamak, şiddet kullanmak gibi konularda tekel sahibi. Buna karşı hükümetler ytukarıda bahsettiklerimi sağlmakla yükümlüdür.
Bahsettiğim şey, İslam tarihimizle ilgili okumalarımın özeti ve bizim durumumuza ve çevremizdeki milletlerin durumlarına bakışımdır.
İlk ihtiyacın ihlali, diğer tüm taleplerin anlamını ortadan kaldıran başka bir yöne gitmek anlamına gelir ve kalan beş talepten birinin ciddi şekilde ihlali, kargaşaya ve belki de başarısızlık ve yozlaşmaya girmek anlamına gelir.
Cenab-ı Hakk’tan hepimize hidayeti ilham etmesini, hakka sahip çıkmayı ve batılı kendi gücü ve kudretiyle yok etmesini niyaz ederim.
velhamdülillahi rabbil alemin.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top