Taliban’a açık mektup – 2

Afgan kardeşlerimize sömürgecileri ülkelerinin dışında bırakmalarını kolaylaştıran Allah’a hamd olsun, bu uzun bir cihadın ve akan kanın meyvesiydi ve Yüce Allah’tan size tam bir nimet, zafer ve kurtuluş vermesini diliyorum.
Değerli kardeşlerim, faydası dokunabilecek şu tespitleri sizinle paylaşmak istiyorum:
1- Tüm dünya yeni Taliban’ı keşfetmeye ve özellikle siyasette, ideolojide ve vizyonda ona karşı çıkanlara nasıl davrandığını bilmeye çalışıyor.Kabil’e barışçıl ve düzenli bir şekilde girişiniz güzel ve güven verici bir izlenim bırakmıştır Medya tarafından bildirilen bir kötü davranış, imajınızı bozmak ve sizi izole etmek için zengin bir içerik sağladığından, askerleriniz için yüksek bir disiplin durumu sağlamak önemlidir. Bu görevin zorluğunu biliyorum, ancak katı talimatlar ve cezalar, ehaliye nezaket ve iyi davranma yönergeleri ile birlikte sorunun bir çoğunun azalmasına neden olacaktır.

2- Dürüst ve samimi tavsiyem: Formaliteleri değiştirmek için acele etmeyin, gözünüz içerikte olsun. Aslında bu kadar çabuk devletin adını değiştirmek de, bayrağını değiştirmek de içim rahat değil.Tarihimizde onlarca ülke var olmuş ve kurucularının hiçbiri kendi kendini arındırdığı için devletine İslami dememiştir. Ve bazı davranışlarlardan dolayı adın kötülenmemesi gerekmektedir.
Daima önemli olan içeriktir görüntü değildir.

3- Kadına zorla başörtü taktırmak İran’ın yaptığı bir şeydir ve sonuç daha fazla tevazu, iffet ve takva değil, büyük ve genel bir ikiyüzlülük halidir. Bugün İran halkının çoğunluğu dindar olarak tanımlanmamaktadır.
Genel törelere uygun, ancak baş ve yüzü örtme zorunluluğu olmayan genel ahlakı koruyan yasalar olabilir.İnançlı, birlik içinde, takvalı kalpler ve diri vicdanlar istiyoruz ve bu bir baskı ve zorlama ortamında oluşmaz.

4- Artık öncelik intikamı önlemek, güvenlik ve istikrarı tesis etmek, yiyecek bulmak için göç etmesinler diye gıda tedarikini sağlamak.

5- Birleşmiş Milletler ve yardım kuruluşlarının personelinin korunmaya ve güvenceye ihtiyacı vardır.Aksine, ülkenin uzun yıllar boyunca dış yardıma olan büyük ve korkunç ihtiyacı nedeniyle memnuniyetle karşılanmalıdırlar ve onlar sizin hakkınızda olumlu bir imajı iletebilecek en iyi kişilerdir.

6- Son yirmi yılda halkınız ve yurttaşlarınız, kalkınmada, yönetimde ve ekonomide son derece nitelikli hale geldiler.Bu insanlar şimdiki ve gelecekteki aşamada önemli bir rolleri olduğunu hissetmeliler.
Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top